טרנדים בתזונה: מוצרים שכדאי להכיר
ספירת קלוריות קפדנית אאוט ואת מקומו תפסו גורו תזונה ומוצרים מיוחדים, שיהפכו את התזונה שלכם ליותר בריאה ואת החיים לאיכותיים יותר. ממה להתחיל והאם הכל מתאים לכולם? מקולגן ועד חטיפי חלבון – מה יעשה לכם טוב? גלוטן, צום לסרוגין, סופרפוד, חלבון וקולגן. אם גם אתם נתקלתם במושגים האלה סימן שאתם מחפשים את הטרנד הבא בענייני […]
ספירת קלוריות קפדנית אאוט ואת מקומו תפסו גורו תזונה ומוצרים מיוחדים, שיהפכו את התזונה שלכם ליותר בריאה ואת החיים לאיכותיים יותר. ממה להתחיל והאם הכל מתאים לכולם? מקולגן ועד חטיפי חלבון – מה יעשה לכם טוב?
גלוטן, צום לסרוגין, סופרפוד, חלבון וקולגן. אם גם אתם נתקלתם במושגים האלה סימן שאתם מחפשים את הטרנד הבא בענייני תזונה ואורח חיים בריא. השנה האחרונה החזירה את כולנו הביתה למטבח. פתאום, כשהתחלנו לבשל, הכרנו יותר מרכיבים וחיפשנו תחליפים בריאים לכל מה שקיים.
אחד הטרנדים הוא דווקא "ללא" – ללא גלוטן, ללא חלב, ללא בשר וכמובן ללא סוכר. אבל לא רק הללא עבד חזק השנה, גם אכילה לסירוגין או למעשה צום לסירוגין הפך לטרנד, שהשאיר אנשים רבים ללא ארוחת בוקר או ערב ועם שעות שרק בהם ניתן לאכול.
אם אתם פחות מתחברים לטרנדים, לפעמים גם שינויים קטנים או היכרות עם מוצרים מיוחדים, יכולים לעשות את ההבדל. בואו להכיר איתנו כמה מוצרים ושינויים שיכולים לשפר את איכות החיים שלכם בלי הרבה עבודה במטבח.
פרוביוטיקה
אנחנו בטוחים ששמעתם על החיידקים הטובים, הנמצאים אצלנו בגוף ועוזרים בתפקודו יעיל. החיידקים הטובים האלה, הנמצאים בעיקר במעי שלנו, מונעים מחיידקים רעים (או בשמם המקצועי – חיידקים פתוגניים) לגרום לנו לזיהומים ולמחלות. הם גם עוזרים בתהליכי פירוק המזון וגורמים לנו לתחושה נעימה יותר וקלה בבטן.
חסרים לכם חיידקים טובים? כנראה תחושו נפיחות בבטן, גזים שלשול או עצירות ועוד סימנים פחות נעימים לכם ולסביבה. בשנים האחרונות הפרוביוטיקה הפכה לטרנד והיא נלקחת גם כמניעה של כאבי בטן או במקרים של לקיחת אנטיביוטיקה (שהורגת גם את החיידקים הטובים אצלנו ולא רק את הרעים) הפרשות נרתיקיות ועוד. מחקרים אחרונים הראו שלפרוביוטיקה יש קשר גם לתחושת שובע, אבל אנחנו לא ממליצים לכם להסתמך על זה בדיאטה הבאה שלכם.
איך בוחרים פרוביוטיקה נכון:
מינון פרוביוטי נמדד ביחידות CFU, אשר משמעותן הוא כמות החיידקים החיים במנה. לא תמיד צריך לקחת כמות גדולה כי החיידקים, כמו כל החיידקים, מתרבים. אפשר לאכול יוגורטים מועשרים בפרוביוטיקה או לרכוש תוספים. חפשו גם פרוביוטיקה המיוצרת בטכנולוגיה ששומרת על החיידקים מפני חומציות הקיבה.
קולגן
הידעתם שיותר מ- 70% ממשקל עורנו הוא בנויים מחלבון הקולגן תפקידו של הקולגן הוא לבנות חלק מרקמות החיבור בגוף כמו עור, סחוס, גידים שרירים ועוד. הוא חשוב ומשמעותי ,רק שישנה בעיה, ככל שאנחנו מתבגרים הקולגן מתדלדל והחוסר שבו מורגש היטב גם על גמישות העור, הסחוסים והפרקים וכן גם על מראהו של העור (במילים אחרות העור מתקמט והופך לדק והמפרקים כואבים). כדי להעניק לנו מראה יפה יותר וצעיר וכמובן כדי למנוע כאבי מפרקים, הצליח הקולגן להפוך לאחד התוספים המדוברים בתקופה האחרונה.
איפה מוצאים קולגן? קולגן נמצא בתזונה שלנו בעיקר בעצמות וסחוסים. אם עיקמתם את האף אתם כנראה הרוב. מסתבר שהתזונה שלנו דלה בקולגן ולכן אם רוצים להעשיר אותה במספיק קולגן, כדאי להשתמש בתוספים.
איך בוחרים נכון קולגן:
תוכלו למצוא קולגן באבקות שונות. כדאי לבחור קולגן העשוי מדגים וכזה שעבר תהליך ההידרוליזה בו מוסיפים אנזימים לקולגן אשר מפרקים אותו על מנת שהחלקיקים יוכלו להיספג בגוף.
חטיף חלבון הם הפכו בשנים האחרונות למילה האחרונה בתזונה מאוזנת, ולא סתם. הם טעימים ומשביעים ומכילים בדרך כלל חלבון שחשוב לנו לאחר אימון גופני ובכלל. בתוך כל השגרה המהירה לא תמיד כולם מוצאים זמן לאכול, וחטיפי חלבון יכולים לענות על צורך כשאתם במשרד או בדרך. גם על הצורך לאכול משהו טעים אבל לא להפריז בסוכר ופחמימות, חטיפי חלבון עונים. חטיפי חלבון של פראוד מכילים כ 17/34 גרם חלבון, מועשרים במי גבינה ומגיעים במבחר גדלים, כדי להתאים לכל זמן ומקום.
איך בוחרים נכון חטיף חלבון
לפני הכל חשוב לא להתפשר על הטעם. מדובר בחטיף והוא צריך להיות טעים לכם. שווה תמיד להסתכל ברשימת הרכיבים ולהבין מה החטיף מכיל. חפשו חטיף חלבון המכיל חלבון בכמות גדולה ופחות סוכרים. יש חטיפים שבהם כמות פחמימות וסוכר גדולה, עדיף לבחור במשהו מזין יותר שיספק גם ערך לגוף.
ויטמינים ומינראליים
נכון זה לא חדש אבל בשנה האחרונה עם השיחות על הקורונה, השיחות על ויטמינים ומינראליים תפסו מקום משמעותי בשיח. הדיון על ויטמין C וויטמין D ועוד ויטמינים נקשר לחוסן פיזי וגם נפשי. העולם הבין שלתזונה בריאה הכוללת צריכה של ויטמינים, יש השלכה על איכות החיים ובריאות.
מהם ויטמינים? מדובר בחומר אורגני שנחוץ לגופנו לצורך פעילותו התקינה, בדרך כלל בכמויות ממש קטנות. העניין הוא שהגוף אינו יכול לייצר בדרך כלל בעצמו את החומרים האלה. ואנחנו זקוקים להם ממקורות חיצוניים, כגון המזון שאנחנו אוכלים או חיידקים החיים בגופנו ומייצרים עבורנו את הוויטמין (זוכרים את הפרוביוטיקה והחיידקים הטובים?).
איך בוחרים נכון ויטמינים ומינראליים?
כאן מדובר בצריכה ובחירה קלה – תתחילו לאכול פירות וירקות והרבה, בחרו תזונה טבעית, שלבו מיצים טבעיים וסיבים תזונתיים, שישמרו על המעי שלכם ועל החיידקים. אם אתם חושבים שחסרים לכם ויטמינים או מינרלים, ניתן לבדוק זאת בבדיקת דם ולהתייעץ עם רופא על תוספים.
תזונה ירוקה:
אנחנו לא מתכוונים דווקא לעשב חיטה, שהיה טרנדי בתחילת שנות ה 2000, או לירוקים אחרים 😊 אלא לתזונה שמנסה לכבד את כדור הארץ . הכוונה לכלול בתפריט שלנו מוצרים הקרובים אלינו הביתה ולא מחייבים שינוע שמזהם (פחות טיסות והובלה וכך גם פחות זיהום לכדור הכחול שלנו). הטרנד מתייחס גם לחומרים ולמוצרים שלא יגרמו לזיהום בכדור הארץ ודורשים טיפול וגידול מהיר יחסית (רמז פחות בשר שמצריך תשומות גדולת) ויותר קטניות.
איך בוחרים תזונה ירוקה:
פשוט מאד – מחפשים מוצרים מקומיים, כאלה שמיוצרים אצלנו או קרוב אלינו. חפשו גם מינימום אריזות ואל תשכחו למחזר את האריזה אחרי שאכלתם.
כתיבת תגובה