שיהיה בתיאבון: מאכלים עשירים בחלבון שחובה להכיר
בשר אדום, חזה עוף, קטניות, פולי סויה, חלב ומוצריו או אולי דווקא חטיף חלבון המהווה לנשנוש לאחר אימון. היכרות עם כמה מאכלים עשירים בחלבון שחובה להכיר חומצות האמינו המרכיבות את החלבונים נחשבות לאבן בניין חשוב בתזונה של גוף האדם. הן בעלות השלכות בריאותיות הרות גורל, כאשר אחת מהן היא סיוע בפיתוח וחיזוק השרירים. כדאי לדעת […]
בשר אדום, חזה עוף, קטניות, פולי סויה, חלב ומוצריו או אולי דווקא חטיף חלבון המהווה לנשנוש לאחר אימון. היכרות עם כמה מאכלים עשירים בחלבון שחובה להכיר
חומצות האמינו המרכיבות את החלבונים נחשבות לאבן בניין חשוב בתזונה של גוף האדם. הן בעלות השלכות בריאותיות הרות גורל, כאשר אחת מהן היא סיוע בפיתוח וחיזוק השרירים.
כדאי לדעת כי מתוך 20 חומצות אמינו המוכרות למדע, 11 מהן מיוצרות בגוף האדם, בעוד את 9 הנותרות המוגדרות כחומצות אמינו חיוניות ניתן לקבל באמצעות תזונה חיצונית. מאכלים אלו הנכללים תחת 9 חומצות האמינו הללו מוגדרים כחלבונים מלאים, אותם ניתן לצרוך באמצעות מזון מן החי או הצומח. יתר על כן, קיימים גם מאכלים שהינם תוצר של שילובים בין חלבונים מלאים ושאינם מלאים, המאפשרים לנו לצרוך את החלבון הנחוץ שלנו בעזרת מאכלים מגוונים המתפרסים על פני הארוחות השונות במהלך היום.
ישנם מאכלים רבים המכילים חלבון ויאפשרו לנו להגיע למכסת החלבונים היומית הנדרשת (בין אם עבור מתאמנים או עבור האדם הממוצע).
בכתבה שלפניכם נציג כמה מאכלים עשירים בחלבון שחובה להכיר. אז קדימה, אתם מוכנים? בואו נצא לדרך.
מוצרים מן החי
בעלי חיים הם מקור מצוין לחלבון מלא ואיכותי. בין האופציות השכיחות ניתן למנות מאכלים ממשפחת החלב ומוצריו (כגון: קופסת קוטג', יוגורט מועשר בחלבון, גבינות קשות), בשר אדום, עוף (הודו, חזה עוף, חלקי פנים עשירים בחלבון ועוד), דגים (סלמון, שרימפס, טונה, הליבוט ועוד), ביצים והרשימה עוד ארוכה.
סויה
אחד המאכלים הנפוצים ביותר עבור צרכני חלבון באשר הם (ישנן גם אבקות חלבון המבוססות על פולי סויה). זוהי גם אחת האופציות האידיאליות עבור צמחוניים או טבעוניים המעוניינים לצרוך חלבון שלא דרך מזון הן החי או עבור אלו הרגישים ללקטוז. תוכלו להשיג חלבון על ידי מאכלי סויה שונים, כדוגמת אדממה, טופו גולמי או חלב סויה.
קטניות
מרבית הקטניות נחשבות למקור מצוין לחלבון אותן מומלץ לשלב בתפריט היומיומי. השילוב המוצלח ביותר הוא של קטניות עם דגנים (כמו שיבולת שועל, חיטה, שיפון, אורז) המשלימים זה את זה ומייצרים חלבון בעל איכות תזונתית גבוהה.
בין הקטניות המומלצות למאכל לצורך אספקת חלבונים סדירה: שעועית לבנה, חומוס, אפונה, עדשים, פול, בוטנים ועוד.
קינואה
מזון על המומלץ כמקור איכותי לחלבון. כוס קינואה אחת מכילה כ-24 גרם חלבון מלא, הכולל את 9 חומצות האמינו שאינן מיוצרות באופן טבעי בגוף. החלבונים המצויים בכמות הגדולה ביותר בקינואה הם גלובולין ואלבומין.
ברוקולי
הידעתם? ברוקולי הוא אחד הירקות הבריאים בטבע. לצד היותו עשיר בוויטמינים (C, K) סיבים תזונתיים ואשלגן, הוא גם נחשב לעשיר בחלבון בהשוואה לירקות אחרים. ירק נוסף עתיר בחלבון הוא כרוב ניצנים, גם הוא ממשפחת הברוקולי
כתיבת תגובה